need help

Technical discussion related to engine performance, clutching, setup, and other snowmachine modifications.

Moderator: john

Post Reply
Message
Author
TIMMER3153
Posts: 10
Joined: Mon Nov 05, 2007 7:43 am
Location: Fairbanks AK

need help

#1 Post by TIMMER3153 » Mon Jan 21, 2008 8:16 pm

Need some help. My buddy has a 05 polaris edge touring 800. The belt seems to be to tight. we can not even start it. we changed the belt and it started and the track turned, but when we stopped the sled died. i think it might be something wrong with the secondary clutch? I just don't know. trying to learn all i can, thanks


2005 polaris switchback 800

User avatar
Alaskan Polar Bear
Posts: 209
Joined: Fri Jan 16, 2004 7:49 pm
Location: North Pole Alaska
Contact:

tight belt

#2 Post by Alaskan Polar Bear » Tue Jan 22, 2008 12:15 am

sounds like the primary clutch is out of adjustment . I would check to make sure that the primary clutch has released all the way. polaris clutches need a tune up around 3500 to 5000 miles. I have seen springs die as soon as 1500 miles. (600 xc sp )
check and see how far the clutch bolst is stiking out. that will be the clue.
hope that helps
Tony


No track and engine? what's the point?
2006 Polaris 755 RMK 159
2006 Polaris 755 RMK 151
2003 Polaris 550 super sport 121
2002 Polaris 700 RMK 144
1998 Polaris XLT Special 600 121
1976 Polaris TXL 340 Liquid
1972 / 74 Skiroule 300 RTX
and a few more

TIMMER3153
Posts: 10
Joined: Mon Nov 05, 2007 7:43 am
Location: Fairbanks AK

#3 Post by TIMMER3153 » Tue Jan 22, 2008 6:16 am

Thanks for the help, i will pass it on to my buddy and see if we can figure it out.


2005 polaris switchback 800

Post Reply